Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

About Us


All women have their own Cécile and Rosie. 

Cécile is de nonchalante Parisienne die het niet al te nauw neemt met de nieuwste trends maar trouw blijft aan haar vintage YSL-stukken en zachte kasjmiertruien. Ze gaat haar eigen weg en weet als geen ander die jaloersmakende je-ne-sais-quoi uit te dragen. Er is een codetaal verbonden aan Céciles unieke mode-DNA (voor de liefhebbers die ze willen kraken): op geen enkel moment verraden dat er effectief grondig is nagedacht over je zogenaamd snel in elkaar geflanste outfit. Inspiratiebronnen: geen, althans dat doet Cécile uitschijnen. Stiekem bekijkt ze niets liever dan oude foto’s van Jane Birkin en Brigitte Bardot en bezit ze een gezonde portie jaloezie voor hedendaagse muzen als Caroline de Maigret en Ines de la Fressange.

Voor Rosie mag het allemaal wat opvallender en excentrieker. Pendelend tussen haar geboortestad Londen en favoriete metropool New York, valt ze meteen te onderscheiden van de grijze massa. In haar kleerkast vind je beslist geen stukken waar ze jarenlang aan trouw blijft, maar een eclectische mix van kleuren, prints, faux fur, leer en suède. Maar let wel: less is more. Inspiratie vindt Rosie gewoon op straat en vooral tijdens de fashion weeks geeft ze haar ogen goed de kost. Ze is beste maatjes met Jeremy Scott en Anna Dello Russo.

De combinatie van een Cécile en een Rosie is de modewereld op zijn best. Gewaagde en vernieuwende designs en tegelijk trouw blijven aan het DNA van een bepaald merk of modehuis. Seizoen na seizoen begeerlijke outfits – en bijhorende wachtlijsten online – creëren maar ook genoeg ruimte geven aan de klassiekers die het altijd goed doen.

Iedereen kan een Cécile en tegelijk een Rosie zijn. Met deze blog willen we die twee uitersten samenbrengen en een mix bieden die niet enkel uit mode bestaat, maar ook uit beauty (make-up en parfums), kunst en literatuur. Wij, dat zijn twee zussen die heel verschillend zijn, maar beiden dezelfde interesses delen. Een Cécile en Rosie dus.

Hopelijk beleven jullie net zo veel plezier in het lezen als wij hadden bij het creëren van de artikels.

 

Hélène & Valentine
ofte Cécile & Rosie