LOUIS VUITTON CRUISE 2019

LOUIS VUITTON CRUISE 2019


Voor zijn nieuwste cruisecollectie haalde Nicolas Ghesquière veel uit de kast. Misschien wel te veel, hoewel influencers en fans van het merk ervan zullen smullen. En het toont nog maar eens aan hoe belangrijk dit type collectie is geworden.

Cruisecollecties hebben iets specifieks én met reden: meer inspelend op de noden van de consument dan op het seizoen (cruisecollecties komen in de winkel rond november, na de wintercollectiedrop in september en voor de lente- en zomerdrop in februari) zijn ze een commerciële sterkte binnen de retailwereld. Ze vullen letterlijk een leegte tussen winter en zomer en frivool en zomers van karakter, doen ze ons sneller dromen van warmere temperaturen. Heel erg origineel zijn ze vaak niet en veel budget wordt er ook niet voor weggelegd, aangezien veel merken toch besluiten zich te focussen op de twee hoofdseizoenen en geen grote show maar (vaak ingetogen) lookbook shots gebruiken ter reclame. Behalve als het om de grote luxespelers gaat dan, die noch geld noch moeite sparen met catwalkshows in exotische locaties, handig gebruikmakend van de couleur locale om er één grandioze setting van te maken.

Bloggers en journalisten kwamen via een boottochtje langs de Franse Riviera terecht op de Fondation Maeght, een privémuseum in Saint-Paul-de-Vence en de locatie van de Louis Vuitton Cruise 2019 show. Front row zaten onder meer Emma Stone, ambassadrice van het merk, en Natacha Ramsay-Levi, ex-collega van hoofdontwerper Nicolas Ghesquière en sinds vorig jaar de nieuwe ontwerpster voor luxehuis Chloé.

lv 1      lv3       lv2

lv4      lv5       lv6
De collectie zelf bevatte moderne en futuristische toetsen in combinatie met vakmanschap en verschillende historische stijlen, Ghequières forte en eigenheid voor het merk Louis Vuitton. De show begon sterk met maagdelijk witte blousen en jurken, gemixt met kniehoge lederen laarzen. Van grijstinten gedrapeerd over het lichaam ging het over in outfits met meer kleur, die Picasso aandeden in hun kubistische lijnen en harlekijnachtige prints. Nog meer kleur en eclectische combinaties volgden elkaar op, van bomberjacks en bolero’s in lilatinten tot zachtroze, zijden nachtjapons en verencapes. Zelfs een westernhoed viel te ontwaren, en grote glazen aviatorbrillen.

lv7        lv8       lv9

lv10       lv11        lv12

lv13       lv14        lv15
What’s the sense of it all? Het spektakel (influencers Instagrammen er op los tijdens zulke events), de kunstzinnige locatie (modellen liepen langs een smal silhouet van Giacometti) en een verrassende samenwerking in de vorm van schattige kattenprints op zijden pyjama’s, speciaal ontworpen door Grace Coddington, de bekendste creative director die naam en faam maakte bij de Amerikaanse Vogue en tegenwoordig op zelfstandige basis stylet en dirigeert bij verschillende modemerken. En een blije Nicolas.

Catwalkfoto’s © Business of Fashion