VROUWEN OP MENSWEAR SHOW

VROUWEN OP MENSWEAR SHOW


Vivienne Westwood toonde tijdens #lfw menswear 2017 een show met niet enkel mannelijke, maar ook vrouwelijke modellen. En Westwood is niet de enige die kleren voor beide genders toont tijdens één show. Die trend is al langer aan de gang, en het is een interessante evolutie.

Dat er al een tijdje veranderingen aan de gang zijn op de catwalk, is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. In 2016 werd er eindeloos gediscussieerd over hoe relevant de catwalkshows wel nog zijn in het huidige modeklimaat – met fast fashion spelers op de markt, wil de consument alles sneller en sneller kopen, waardoor het bijna gek lijkt om een seizoen lang te wachten om de kleren van de catwalk eindelijk te kunnen aanschaffen.

burberry1                                                                  burberry2

burberry3                                                                  burberry4

burberry5                                                                   burberry6
Burberry Fall 2016 show, foto’s © Vogue.com

Verschillende designers – vooral zij die showen tijdens New York Fashion Week en London Fashion Week, zoals Tommy Hilfiger, Tom Ford en Burberry – reageerden hierop met een ‘see-now-buy-now’ formule, waarbij hun kleren meteen na de show online en ook offline te verkrijgen waren. Een andere trend op de catwalk is het samen tonen van de vrouwen- en mannencollecties. Niet geheel onlogisch, zeker wanneer designers vaak dezelfde inspiraties en thema’s gebruiken voor beide collecties. Vivienne Westwood creëerde voor het eerst een show met vrouwelijke en mannelijke modellen tijdens London Fashion Week menswear (begin januari 2017).

Verschillende looks vloeiden duidelijk in elkaar over, van mannelijk op vrouwelijk model, of omgekeerd.

vw2                                                                     vw1

vw5                                                                     vw6

vw7                                                                     vw8

vw9                                                                     vw10

Het is al lang niet meer choquerend of abnormaal om een man in een rok te zien, of een vrouw in een smoking, maar het maakt wel iets meer zin in een show waar kleren van beide genders met elkaar worden gemixt. Met genderloze outfits – ook een trend van de laatste jaren – vaak als resultaat.

vivienne1    vivienne2     vivienne3

Alle foto’s show Vivienne Westwood © Vogue.com