MUST-READ MAKE-UP BOOKS

MUST-READ MAKE-UP BOOKS


In onze must-read categorie kan je uiteenlopende boeken ontdekken die het lezen meer dan waard zijn. Maar waar vind je nu goede make-up boeken, die zowel tekstueel als visueel (het visuele karakter van zulke boeken moet nu eenmaal heel sterk zijn) intrigeren? Rosie zocht het voor jullie uit.

Face Paint – Lisa Eldridge

Lisa Eldridge is een gerenommeerd make-up artieste die wereldwijde faam kent. Ze heeft al met heel wat bekende namen in de mode- en filmindustrie mogen samenwerken. Sinds kort heeft ze ook een eigen boek uit: Face Paint.

In dit boek staan er niet alleen prachtige en excentrieke make-up foto’s, er wordt ook aandacht gegeven aan ‘make-up muses’ die met hun bijzondere uiterlijk de geschiedenisboeken ingingen. Zo worden onder meer Clara Bow, Sophia Loren, Audrey Hepburn en Grace Jones vermeld. Daarnaast kom je ook heel wat te weten over de invloed van make-up doorheen de jaren.

Art & Makeup – Lan Nguyen-Grealis

Dit boek is ideaal om je make-up skills tot een hoger niveau te brengen, de artistieke foto’s geven je heel wat inspiratie.

Er wordt bij iedere foto telkens vermeld welke producten er gebruikt zijn. Art & Makeup is mijn ultieme favoriet en een aanrader voor alle make-up liefhebbers en make-up artiesten.

50 leçons de maquillage – Boris Entrup

Dit boek is geschikt voor beginners die nog niet zo vertrouwd zijn met het aanbrengen van make-up.

Bij elke make-up foto wordt er aan de hand van illustraties duidelijk uitgelegd hoe je een look creëert. Het zijn dagdagelijkse beauty looks die je kan uittesten bij jezelf of anderen.

Geen zin om de talloze Youtube-kanalen van beautybloggers te bekijken? Doe jezelf eens een boek cadeau!

Alle foto’s © Valentine Maes