NEW CRUSH: CAPARA #IKB

NEW CRUSH: CAPARA #IKB


Het wordt nu wel écht koud, en warmere dagen lijken nog niet meteen in het verschiet. Hees je je dezer dagen voortdurend in je dikste sweaters zonder al te veel te genieten van wat je aanhebt? Ontdek dan hier snel het Belgische merk Capara, want saaie winterkleren, dat kennen de twee zussen achter dit merk beslist niet. #ikkoopbelgisch (#IKB)!

WHAT

Capara is een Belgisch merk dat bestaat sinds 2009. De collecties kenmerken zich door combinatie van prints en verschillende texturen van de stoffen. Je vindt er evengoed meer minimalistische stuks, maar dan met een hoekje af – het wordt nooit saai als je een Capara stuk draagt. Zelf beschrijft Capara zich als een mix van couture en streetwear.

WHO

De twee zussen achter het label zijn Vera en Olivera Capara. Ze zijn afkomstig van Sarajevo, woonden in Duitsland om vervolgens aan de Antwerpse modeacademie te studeren. Daarna gingen ze beide werken voor Dries Van Noten, en deden ze mee aan het prestigieuze modefestival in Hyères. Hun volgende job deden ze opnieuw samen: ze werkten mee aan de ‘artisanal collections’ (de haute couture collecties) van Maison Martin Margiela. Na hun job bij Margiela gingen de twee zussen even hun eigen weg en werkten ze afzonderlijk voor verschillende merken. Maar niet voor lang: in 2009 richtten ze Capara op.

FAVOURITES

Mijn favorieten uit de wintercollectie 2016:

De science-fiction/psychedelische prints.

capara-1     capara-4

De bomber in afgewassen beige tinten.

capara-2      capara-3

Dit gedurfde monochrome kleurenpalet.

capara-5

INFO

->website

->Facebook

->Instagram

 

Alle foto’s © Capara