NEW CRUSH: PASKAL CLOTHES

NEW CRUSH: PASKAL CLOTHES


PASKAL is een merk om in de gaten te houden. Dit Oekraïense kledinglabel werd in 2016 opgepikt door de Parijse concept store Colette en showde zijn collectie op de officiële kalender tijdens Paris Fashion Week.

WHAT

PASKAL is niet het zoveelste modemerk op de markt, maar springt eruit door zijn innovatieve designs. De techniek van laser cutting staat aan de basis van de ontwerpen, een techniek die stilletjes aan meer en meer opkomt in de modewereld – origineel en ecologisch verantwoord bovendien. Sarah Andelman, eigenares van de Parijse concept store Colette, ontdekte het merk vorig jaar en was meteen verkocht voor dit toen nog vrij onbekende merk. 2016 was trouwens het jaar van PASKAL: niet alleen concept store Colette toonde interesse, het mocht ook voor de eerste maal op de officiële kalender van Paris Fashion Week zijn collectie showen.

WHO

paskal-ontwerpster

PASKAL is genoemd naar zijn ontwerpster, Julie Paskal. De Oekraïense designer volgde geen typische modeopleiding, maar heeft een diploma in architectuur. Haar liefde voor strakke, architecturale lijnen is ook terug te vinden in haar ontwerpen, toch zijn ze verre van minimalistisch want Paskal voegt er de nodige vrouwelijkheid aan toe via vrouwelijke motieven en details zoals ruffles.

FAVOURITES

Mijn favorieten uit de SS 2017 collectie:

De ensembles in felle snoepkleurtjes, afgewerkt met ruffles.

paskal-1    paskal-2   paskal-3

De via laser cutting geperforeerde zwarte outfits.

paskal-4   paskal-5

INFO

->website

->Facebook

->Instagram

Foto’s © Paskal