MODEL FERNANDA HIN LIN LY

MODEL FERNANDA HIN LIN LY


Op de catwalk kan je er niet naast kijken: de roze haren van het Chinees-Australische model Fernanda Hin Lin Ly springen meteen in het oog. Tijd voor een kennismaking met een van de nieuwe gezichten in modeland.

Miss Ly was voor het eerst te zien op de catwalk bij Louis Vuitton tijdens de fall 2015 ready-to-wear show. Ze was de derde in rij op de catwalk en droeg een sneeuwwitte bontmantel; de mantel was trouwens een van de eye-catchers van die collectie. Een goede eerste intrede dus als je het mij vraagt.

fernanda7

Wat ook goed is, een slimme zet van Louis Vuitton, is dat Fernanda exclusief loopt voor het Franse modehuis. Wat wil zeggen dat geen enkel andere ontwerper haar kan boeken om in zijn of haar show te lopen. Exclusieve contracten zijn niet nieuw in de mode-industrie en voor een beginnend model is dat het beste wat je kan overkomen. Een win-winsituatie voor beiden: Fernanda krijgt naamsbekendheid en Louis Vuitton heeft er een nieuw paradepaardje bij, een gezicht dat – voorlopig althans, zolang het exclusiviteitscontract geldig blijft – de Louis Vuitton-stijl volledig kan uitdragen.

                                      fernanda6   fernanda5
                                     Resort 2016 en Spring 2016 ready-to-wear

Sinds haar eerste show voor winter 2015 is Fernanda niet meer weg te slaan uit de Louis Vuitton shows. Ze was er telkens bij. De tweede show, resort 2016, sloot ze af. Een show afsluiten of openen is veelzeggend, als model is het een privilege om dat te mogen doen. Na de show afsluiten, kreeg Fernanda de kans om voor spring 2016 ready-to-wear de show te openen. Maar ook buiten de catwalk gaat het haar voor de wind, want het model is ook een van de gezichten van de SS16-campagne, gefotografeerd door Juergen Teller.

            fernandacamp1                         fernandacamp2
                  © notey

Ook bij de recentste pre-fall collectie (pre-fall 2016) is ze prominent aanwezig, net zoals de laatste cruise-collectie in Rio (resort 2017) en de wintercollectie 2016 (fall 2016 ready-to-wear).

                                fernanda3   fernanda4
                                Pre-fall 2016 

                                     fernanda2   fernanda1
                                    Resort 2017 en Fall 2016 ready-to-wear

Volgen kan je Fernanda uiteraard via Instagram (https://www.instagram.com/warukatta/). Opvallend weinig posts (zo’n vijftigtal) maar als beginnend én exclusief model voor Louis Vuitton ook niet zo onlogisch. Elke nieuwe LV-show post ze zorgvuldig op haar account, en ook een shot van de SS16-campagne zit tussen haar berichten. One lucky girl, die Fernanda. Benieuwd wat de toekomst voor haar brengt. Die ziet er, net zoals haar haren, opvallend rooskleurig uit.

Catwalkfoto’s © Vogue.com, Hoofdafbeelding © listal