CONCEPT-BAR CAFÉ PRIVÉ IN KORTRIJK

CONCEPT-BAR CAFÉ PRIVÉ IN KORTRIJK


Kortrijk is een hotspot rijker: donderdag 26 mei 2016 opende in de West-Vlaamse stad Café Privé, een bar/shop waar je terecht kan voor heerlijke drankjes op basis van gin, wodka, whiskey, rum, vermouth,… Kortom, spirits voor elk wat wils.

Café Privé is een concept van Deluxe Distillery, het merk achter de succesvolle Blind Tiger-gins. Bedenkers Thomas Baert en Sophie Gheysens vonden het tijd voor een nieuwe uitdaging, met een eigen shop waar je hun exclusieve dranken kan proeven en kopen. Daarnaast houdt Café Privé ook workshops in samenwerking met een van de beste cocktailbars in België, The Pharmacy in Knokke.

cafeprive bar                     cafeprive bar 3

cafeprive bar 2

Het gamma van Deluxe Distillery bestaat naast de Blind Tiger-gin uit Bonnie & Clyde-gins, genoemd naar het legendarische filmkoppel. Die laatste zijn in een nieuw jasje gestoken en bovendien limited edition. Snel zijn is dus de boodschap. Maar niet enkel gin-fans vinden er hun gading. Mary White is de eerste wodka die Thomas en Sophie uitbrengen, en die lijkt meteen al een schot in de roos.

blindtiger                                                 marywhite

De smaak van de gins is verrassend, maar het oog wil ook wat. Wie mee op de kar springt van de gin-hype, moet zich weten te onderscheiden. Dat doet Deluxe Distillery op een visuele manier: de flessen komen in een origineel design en zijn te mooi om na gebruik zomaar weg te gooien. Blind Tiger is de meest rock ’n roll gin, in goud en blauwe (Blind Tiger Piper Cubeba) of groene verpakking (Blind Tiger Imperial Secrets). De recente Bonnie & Clyde-versie speelt zoals vroegere versies met de combinatie van het vrouwelijke en het mannelijke, met Bonnie in een zacht roze en Clyde in een grijze tint.

bonnieclyde-001

Met het recente verschijnen van zijn eerste wodka, toont het duo ook aan dat het meer wil brengen dan een zoveelste gin-merk. Ook Mary White komt in een verrassende verpakking, clean met een marmerachtige uitstraling.

Met de opening van een gloednieuw barconcept is Deluxe Distillery aan een nieuwe uitdaging begonnen. Op zoek naar vernieuwende dranken in een hippe setting? Dan is Café Privé iets voor jou (enkel open op afspraak voor tastings, cocktailworkshops en mini-events).

Meer info i.v.m. openingsuren en workshops van Café Privé vind je op de Facebook-pagina en website. De Facebook-pagina van Deluxe Distillery vind je hier.

Café Privé – Grote Kring 9, 8500 Kortrijk

Foto’s © Deluxe Distillery en Wesley Galle