3 ICONISCHE VOGUE SHOOTS

3 ICONISCHE VOGUE SHOOTS


De Amerikaanse Vogue is zowat het meest prestigieuze modemagazine. Nochtans heeft het zijn credibiliteit wel wat verloren; tegenwoordig moet Vogue opboksen tegen niche magazines die op creatief gebied veel vernieuwender uit de hoek komen, zoals iD en Love Magazine. Met de bevreesde Anna Wintour aan het hoofd spreekt de Amerikaanse versie van Vogue magazine wel nog steeds tot de verbeelding en, eerlijk is eerlijk: wanneer opkomende merken een vermelding krijgen in Vogue, is hun carrière gelanceerd.

Door de jaren heen heeft het creatief team achter Vogue heel wat opmerkelijke modeshoots georganiseerd. Het magazine werkt met een handjevol vaste fotografen, die internationaal gerenommeerd worden. Enkele iconische beelden op een rijtje.

Irving Penn – Bees x lips

Amerikaanse fotograaf Irving Penn was een graag geziene gast in het magazine, hij was er bij vanaf het prille begin en kan als een echte vernieuwer worden beschouwd. Een van zijn opmerkelijkste foto’s was die met een bij voluit op de rood getinte lippen van een model. De foto maakte deel uit van een beauty reeks, waarbij schoonheid op een wel heel speciale manier werd benaderd.

                 irving penn bees  bees 2
                 © phillips, modelmayhem

Peter Lindbergh – Naomi Campbell x Dalmatians

De van Polen afkomstige Peter Lindbergh is op 71-jarige leeftijd nog steeds actief als modefotograaf en heeft al een carrière afgelegd om u tegen te zeggen. Zowat elk supermodel heeft hij al voor zijn lens gehad, zo ook Naomi Campbell. Voor het juninummer in 1990 fotografeerde hij Campbell in gezelschap van enkele dalmatiërs.

                dalmatian1   dalmatian2  dalmatian3

dalmatian4
               © strip-project, nsmbl, dustyburrito, Pinterest

Helmut Newton – Nadja Auermann x High heels

Ook Helmut Newton is vooral bekend door zijn werk voor internationale modemagazines. Hij koos het Duitse model Nadja Auermann voor een vrij controversiële shoot. Bij Helmut Newton kan je wel meer a-typische beelden verwachten en ook voor Vogue US hield de fotograaf zich niet in. De shoot kreeg de titel “high & mighty” en hoge hakken speelden er de hoofdrol. De hakken waren zelfs zodanig hoog dat het model in kwestie letterlijk ondersteuning nodig had. Maar zittend in een rolstoel of met een immobiel been blijft ze er toch glamoureus uitzien. Een eigenaardige combinatie, maar ze werkt.

                newton1  newton2

newton3
              © swagger, imgur

 

Hoofdafbeelding © shootthesherif