IEDEREEN AAN DE FAUX FUR

IEDEREEN AAN DE FAUX FUR


Echt bont is definitief ‘uit’ en maar goed ook. Meer en meer ontwerpers weren echte dierenpelsen uit hun collecties en gaan creatief om met alternatieve, valse bontjes.

De laatste jaren wordt er op de catwalk duidelijk meer ingezet op diervriendelijke en ecologisch geïnspireerde ontwerpen. Bij Stella McCartney zal je beslist geen echt bont en leer aantreffen en zelfs H&M heeft al enkele jaren een conscious lijn.

Ook jonge onafhankelijke labels hebben begrepen dat echt bont niet langer aanspreekt. Faux fur bombers zijn zelfs een ware rage geworden. Tijdens de koude wintermaanden is het moeilijk om geen fluffy exemplaar op straat te spotten. Maak kennis met mijn twee favoriete faux fur merken.

TDS HAWARDEN 

TDS Hawarden, of voluit The Design Studio Hawarden, is een recent label van een Britse moeder (Sally) en haar dochter (Lettie). De faux fur bombers zijn handgemaakt en elk ontwerp is uniek. Je zal dus niemand spotten in eenzelfde exemplaar.

CNV00046-570x460                         31-570x460

CNV00036           CNV00078-1             CNV00135

Meer info vind je op hun website.

SHRIMPS

Ook het merk Shrimps – wat een heerlijke no-nonsense naam trouwens – is op en top Brits. Het werd in 2013 opgericht door de Londense ontwerpster Hannah Weiland. Bij Shrimps vind je heel wat faux fur: op mantels, jackets, sjaals en zelfs clutches. De collectie bevat ook eigenzinnig bedrukte hemden, truien en jurken.

shrimps 1  shrimps 2  shrimps 3

shrimps 4  shrimps 5  shrimps 6

De volledige collectie vind je hier.

Iedereen aan de faux fur. Voorlopig klinkt het nog als toekomstmuziek, maar de aanzet is gegeven. Nu nog de collecties van Fendi helemaal bontvrij krijgen…

Foto’s © TDS Hawarden en Shrimps