OLIVIER ROUSTEINGS BALMAIN ARMY

OLIVIER ROUSTEINGS BALMAIN ARMY


Balmain wordt nauwelijks nog geassocieerd met de oorspronkelijke ontwerper Pierre Balmain. Het Franse merk draait tegenwoordig helemaal rond huidig creatief directeur Olivier Rousteing, de lieveling van beroemdheden en van zowat het hele modehalfrond.

rousteing                                                       © hypebeast

CARRIÈRE

Olivier Rousteing, gezegend met de meest perfecte jukbeenderen, begon zijn modecarrière aan het Parijse instituut ESMOD (École Supérieure des Arts et Techniques de la Mode). Na afstuderen kwam hij terecht bij Roberto Cavalli, waar hij gedurende vijf jaar de vrouwencollectie in goede banen leidde. Daarna werkte hij voor Balmain, waarvan hij sinds 2011 ook creatief directeur is.

SEXY 2.0

Balmain is hotter dan ooit. Rousteing weet hoe hij sociale media moet bespelen om het merk relevant te maken en te doen blijven. Zijn persoonlijk Instagram-account telt meer dan 2 miljoen volgers en hij mengt zich in de modewereld door allerlei succesvolle samenwerkingen aan te gaan. 2015 was officieel het jaar van de Balmain-gekte met de collectie voor H&M, die vanzelfsprekend de deur uit vloog.

balmain hm     balmain hm 2
© hypebeast, independent

Rousteing poseert maar al te graag met zijn beroemde/beruchte vrienden Rihanna, Carine Roitfeld en de Kardashians en Jenners, voor wie hij recent outfits ontwierp voor de veelbesproken derde Yeezy-collectie van Kanye West tijdens New York Fashion Week (februari 2016).

balmain 1  balmain 2  balmain 9

balmain 3  balmain 4  balmain 5

balmain 6   balmain 7  balmain 8
© Vogue

Met de creaties van Rousteing is een nieuw soort vrouw ontstaan, zowel krachtig als sexy. Een sexy 2.0 zeg maar, met Rousteing als de mannelijke versie van een ontwerpster zoals Donatella Versace. De jonge designer drukt een geheel eigen stempel aan de hand van zijn creaties, die gekenmerkt worden door strakke cuts, hoge tailles en barokke patronen. Rousteing juicht de krachtige, dominante vrouwen van deze wereld toe, die behoren tot zijn alsmaar groter wordende “Balmain Army”.

Voor de campagne van zomer 2016 deed Balmain een beroep op vroegere supermodellen Naomi Campbell, Cindy Crawford en Claudia Shiffer, die bewijzen dat ze er nog altijd staan. Ongetwijfeld een van de meest memorabele shoots van de laatste jaren.

campaign                          campaign 4

campaign 2  campaign 3
© debonairafrik, balmain, anyarena, thedapifer

Tekening bovenaan © Hélène Maes