ALEXANDER WANG: EEUWIGE JEUGD

ALEXANDER WANG: EEUWIGE JEUGD


Het goedlachse, langharige kind in Alexander Wang lijkt maar niet ouder te worden. De van oorsprong Taiwanees-Amerikaanse ontwerper is nu 33 jaar en heeft al een carrière afgelegd waar sommige oudere collega’s in het vak terecht op jaloers kunnen zijn.

Alles wat Wang aanraakt, verandert in een onvermijdelijk succes. In 2005, op amper 21-jarige leeftijd, startte hij zijn eponieme label op. Nog geen tien jaar later, in 2012, werd Wang aangesteld als creatief directeur bij het Franse modehuis Balenciaga.

PUBLIEKSLIEVELING

Het hoge streetwear gehalte in zijn collecties maakt de designer geliefd bij jonge vrouwen en sinds zijn collectie bij H&M in 2014 heeft hij ook de liefde bij het grote publiek te pakken.

alexander wang hm                                                                             © nitrolicious

2015 was een feestjaar voor de modegod. Zijn label Alexander Wang bestond 10 jaar en dat moest gevierd worden. Wang weet als geen ander hoe zijn populariteit uit te spelen en laat graag bekendheden uit onder meer de rap- en hiphop-wereld opdraven op privéfeestjes van het merk. Voor zijn recente campagne werkte de modeontwerper samen met de organisatie Do Something. Het resultaat: heel wat beroemdheden uit onder meer de modellen- en muziekwereld die een goed doel steunen. Enkele ronkende namen zijn Kate Moss, Cara Delevingne, The Weeknd en A$AP Rocky.

                                do something cara     do something asap rocky

                                do something joan    do something the weeknd
                                © garagemag, complex, june, wmagazine

DURFAL

Wang is niet bang om sprongen te maken in zijn carrière. Hij aarzelt niet om creatief directeur te worden van een iconisch Frans label als Balenciaga. Het is niet makkelijk om de identiteit van een groot Frans modehuis in tact te houden en op hetzelfde moment vernieuwend te zijn. Wang ontwierp een aantal seizoenen voor Balenciaga en met succes: het merk kreeg een verjongingskuur ingespoten en met Wang als hoofd ook heel wat belangstelling.

                                  balenciaga 1  balenciaga 2

                                  balenciaga 3    balenciaga 4
                                  © Vogue.com

Maar de jonge designer klampt zich niet vast aan dingen. Het is mooi geweest bij Balenciaga en tijd om het modehuis vaarwel te zeggen. De laatste collectie maakte hij voor de zomer 2016. Zijn opvolger staat al klaar: Demna Gvasalia van Vêtements. De Georgische ontwerper is bekend om kleren terug naar hun essentie te brengen aan de hand van basic stukken die iedereen in zijn kleerkast moet hebben. De link naar de sportswear van Alexander Wang valt snel te maken. Benieuwd wat Gvasalia allemaal uit zijn mouw zal toveren voor Balenciaga. En wat Wang betreft: die doet gewoon door, op zijn eigen manier.

Tekening bovenaan Alexander Wang © Hélène Maes 

+ There are no comments

Add yours